Dagopvang gaat open per 8 februari 2021, BSO blijft gesloten

Op basis van de adviezen van het OMT heeft het demissionair Kabinet op 31 januari jl. aangekondigd dat de locaties voor kinderopvang 0-4 jaar en peuteropvang op maandag 8 februari hun deuren weer openen. De buitenschoolse opvang (BSO) blijft in ieder geval gesloten tot 1 maart. Daarbij is nadrukkelijk opgemerkt dat de opening van de kinderopvang 0-4 jaar enkel kan onder strikte voorwaarden. Per slot van rekening is er nog steeds sprake van een pandemie die ernstige gevolgen heeft voor onze samenleving. Veel is nog onduidelijk en onvoorspelbaar. Er zijn dan ook door de overheid strikte voorwaarden verbonden aan de openstelling van de kinderopvang. De veiligheid van kinderen en medewerkers staat daarbij voor ons voorop. 

Wat betekent dit voor jou?

Kinderopvang 0-4 jaar 

Alle kinderen van de dagopvang zijn welkom op hun reguliere dagen. Wij gaan ervanuit dat zij op de vaste dagen aanwezig zijn. Mocht je geen gebruik willen maken van de dagopvang dan horen wij dit graag. Wij vragen je om je kind(eren) af te melden via het ouderportaal van Flexkids. Het ruiltegoed voor de dagopvang is weer beschikbaar. 

 

NoodopvangBSO

De BSO blijft in ieder geval gesloten tot 1 maart en is enkel geopend voor noodopvangDe noodopvang voor kinderen met ouders in vitale beroepen en-/ of in een kwetsbare situatie blijft tijdens de reguliere BSO- tijden beschikbaar. Wij vragen jullie omzeker gezien de ontwikkelingen m.b.t. de Engelse Corona variant, kritisch te kijken of de opvang ook anders geregeld kan worden. Aan de veiligheid van onze medewerkers én jullie kinderen hechten wij veel waarde.  

De kinderen worden opgevangen op de locaties zoals het nu geregeld is met maximaal 10 kinderen per groep. De Tienzclub blijft nog gesloten, de kinderen worden opgevangen op de eigen schoollocatieouders die het betreft krijgen hierover persoonlijk bericht. Als je in aanmerking komt voor noodopvang en hiervan gebruik wilt maken, dan ontvangen we graag je aanmelding met de gewenste dagen voor opvang tot en met 28 februari via noodopvang@onskindbureau.nl.

De BSO is enkel open voor noodopvang voor ouders die:
– een overeenkomst hebben bij Ons Kindbureau en
– voor het aantal uren en dagen dat in de overeenkomst is afgesproken en
– van wie één van de ouders werkzaam is in een cruciaal beroep.
Noodopvang vraag je aan door dit formulier in te vullen en te mailen naar noodopvang@onskindureau.nl

Neusverkouden en naar de opvang? bekijk hier het actuele advies

Veelgestelde vragen van ouders, scholieren, scholen en kinderopvangorganisaties over het coronavirus

GGD: veelgestelde vragen omtrent snotneuzen

Het RIVM geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Delen op social media
Gerelateerde items

Actualiteit Coronavirus en kinderopvang

Op zondag 17 januari heeft de overheid bekend gemaakt dat alle scholen en de reguliere kinderopvang gesloten blijven tot 8…

Bekijk

Nieuwbouw Campus aan de Lanen

Het plaatsen van de bouwhekken is op 7 september de eerste fysieke stap op weg naar de nieuwbouw van Kindcentrum…

Bekijk

Kinderkookcafé!

Na de zomervakantie, op woensdag 30 sept a.s. start locatie KC De Hoven met een kinderkookcafé. Mocht uw kind hier…

Bekijk