KC De Sprong

Locatiemanager
Femke van der Starre
06 – 38 16 26 02

 


Vraag het de kinderen

Op de Sprong worden kinderen gestimuleerd om nieuwsgierig te zijn. En om vertrouwen te hebben in zichzelf. We houden daarbij altijd rekening met verschillen in ontwikkeling van kinderen. Ouders zijn belangrijke partners in het delen en vormgeven van deze ontwikkeling. In ons kleinschalige kindcentrum werken we met een bevlogen team aan een veilige, sfeervolle omgeving.

Op de Sprong werken wij vanuit de methodiek “Vraag het de kinderen”. Deze methodiek speelt in op de drie basisbehoeften van ieder mens:

  • Relatie ervaren van een goede band met anderen;
  • Competentie gevoel om taken succesvol uit te kunnen voeren;
  • Autonomie ervaren van vrijheid en keuze bij het uitvoeren van taken.

Op het randje van kunnen en niet kunnen

Bij ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO) ligt de nadruk op de ontwikkeling van de persoonlijke identiteit van kinderen. Zingeving en een brede persoonsontwikkeling zijn belangrijke uitgangspunten.

Bij OGO is het van belang dat kinderen uitstijgen boven hun huidige niveau naar de ‘zone van naaste ontwikkeling’. Dit is het verschil tussen wat een kind zonder hulp kan en wat het met hulp kan. Uw kind ontdekt vanuit zijn eigen ontwikkeling wat op het randje van zijn kunnen en nog niet kunnen ligt. De doelstelling van OGO is het stimuleren van kinderen om hun volledige persoonlijkheid te ontwikkelen.

Stap in het verhaal van uw kind

Bij OGO draait het om de kinderen én om ons als volwassenen. Kinderen groeien voor een deel vanzelf. Maar wij, volwassenen, brengen het spel van kinderen net iets verder door onze kennis en ervaring. We moeten leren bij de ontwikkeling van kinderen aan te sluiten en ‘in hun verhaal te stappen’. Onze kinderen gericht stimuleren en ondersteunen nét iets meer te kunnen.

Kinderen functioneren dan in hun zone van naaste ontwikkeling. Zij doen mee met dingen die zij al wel kunnen begrijpen, maar door onze hulp worden zij daarin versterkt en versneld.

Goed om te weten

  • Bij De Sprong bieden we alles onder één dak, in een overzichtelijk gebouw.
  • Er is een centrale aula, met daaromheen leerpleinen ingericht op verschillende ontwikkelingsniveaus.
  • Uw kind kan terecht in drie verschillende buitenruimtes.
  • Met een bevlogen team werken we vanuit één visie.
  • Naast het ontwikkelingsgericht werken, focussen we ons op bewegen en sport.
  • Kijkend naar de toekomst gaan we voor het verrijken van de leeromgeving en vergroening van de pleinen.

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de video van KC de Sprong!

Delen op social media
Reacties
Ouder van kind

“Als ouders kozen wij heel specifiek voor kindcentrum De Sprong. Het was net nieuw, en wat ons aansprak was het ontwikkelingsgericht onderwijs. Ook de nadruk op gezond eten en sporten past bij ons. We merkten dat De Sprong erg meedenkt over wat het beste is voor jóuw kind.
Ik had toen niet in de gaten dat Ons Kindbureau als servicebureau op de achtergrond veel zaken regelde. En dat ook zij zo intensief bezig zijn met de doorgaande ontwikkelingslijn van je kind. Maar inmiddels is er veel veranderd; veel ouders kennen nu Ons Kindbureau. Er is de afgelopen twee jaar hard gewerkt om meer zichtbaar te maken wat ze doen. Die transparantie was nodig. Het geeft ouders het gevoel dat er één lijn is en dat de organisatie ze ontzorgt.
Ons Kindbureau is ook commerciëler geworden, op een goede manier. Ik zit bijvoorbeeld in de oudercommissie en we worden meer en meer betrokken bij beleid. Maar ze mogen zich wat mij betreft nog meer profileren. Zo wordt De Sprong steeds meer één plek waar je kind in goede handen is.”

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau