KC De Sprong

Locatiemanager
Femke van der Starre
06 – 38 16 26 02

Klein maar oh zo fijn 

Tussen woonwijk en weiland vind je Kindcentrum De Sprong. Het kleinste kindcentrum van de buurt. Wij zijn een vertrouwde en veilige plek waar kinderen de eerste 13 jaar van hun leven opgroeien. Kindcentrum De Sprong is een vriendelijke locatie, waar kinderen, ouders en collega’s elkaar kennen. Dat thuisgevoel gun je ieder kind. 

Onze kindvisie 

Wat kan een kind al zelf en wat kan het nog nèt niet? Juist daar liggen de ontwikkelkansen. Dit onderzoeken we, voor ieder kind, op ieder moment. En waar zit de nieuwsgierigheid van het kind? Door kinderen van 0 tot 13 jaar juist daarop uit te dagen leren ze niet alleen snel, maar vooral met veel plezier. Kinderen praten en bepalen mee, bijvoorbeeld in onze Kinderraad of via Bordfolio, waar ze zelf mogen plannen wat ze gaan doen. Bij KC De Sprong sluiten school en opvang op elkaar aan en gaan beide op een natuurlijke manier in elkaar over.  

Wat maakt ons anders 

Wij zijn het kleinste kindcentrum van De Groote Wielen. Dat merk je. De babygroepen hebben hun eigen rustige plek, met de zorg, het geduld en de glimlach van ons stabiele team van baby-experts. Dat fijne, vertrouwde en veilige gevoel ervaar je in ons hele kindcentrum. Dat heeft een kind nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Omdat iedereen elkaar kent, kan ieder kind ook echt bij iedereen terecht. Binnen, in ons lichte, sfeervolle pand en buiten, waar volop speel- en ontdekruimte is.  

 

‘Ik vind buiten het leukst. En binnen.’ Luca 5 jaar 

‘Ik ben meer van buitenspelen èn ik ben lekker rustig.’ Vigo 5 jaar 


Goed en leuk om te weten 

  • Alles onder één dak, in een overzichtelijk gebouw. 
  • Centrale aula met omliggende leerpleinen, afgestemd op verschillende ontwikkelingsniveaus. 
  • Natuurstrook, insectenhotel en vogelvoerplaatsen. Dat is pas natuurbeleving. 
  • Onze kinderen hielpen zelfs mee met de inrichting van de nieuwe buurtbakkerij! 

Welkom bij Kindcentrum De Sprong 

In de lichte aula zitten op de rand van het podium zes peuters op een rij. Ze doen hun schoenen en sokken uit. Twaalf blote voetjes wandelen naar de speelzaal. Drie, twee, één, start! Ondertussen gaan op het podium de schijnwerpers aan. Drie achtjarige kunstenmakers voeren hun dans op. Het jonge publiek klapt enthousiast vanaf de verrijdbare tribune. En nu naar buiten! Naar het blote-voeten-pad. Of de moestuin. 

 

Nieuwsgierig? Bekijk hieronder de video van KC de Sprong!

Delen op social media
Reacties
Ouder van kind

“Als ouders kozen wij heel specifiek voor kindcentrum De Sprong. Het was net nieuw, en wat ons aansprak was het ontwikkelingsgericht onderwijs. Ook de nadruk op gezond eten en sporten past bij ons. We merkten dat De Sprong erg meedenkt over wat het beste is voor jóuw kind.
Ik had toen niet in de gaten dat Ons Kindbureau als servicebureau op de achtergrond veel zaken regelde. En dat ook zij zo intensief bezig zijn met de doorgaande ontwikkelingslijn van je kind. Maar inmiddels is er veel veranderd; veel ouders kennen nu Ons Kindbureau. Er is de afgelopen twee jaar hard gewerkt om meer zichtbaar te maken wat ze doen. Die transparantie was nodig. Het geeft ouders het gevoel dat er één lijn is en dat de organisatie ze ontzorgt.
Ons Kindbureau is ook commerciëler geworden, op een goede manier. Ik zit bijvoorbeeld in de oudercommissie en we worden meer en meer betrokken bij beleid. Maar ze mogen zich wat mij betreft nog meer profileren. Zo wordt De Sprong steeds meer één plek waar je kind in goede handen is.”

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau