0 tot 4 jaar: Dagopvang

Op verschillende locaties bieden we dagopvang voor baby’s, dreumesen en peuters. Altijd in horizontale groepen; er zijn aparte groepen voor kinderen van 0-2 jaar en van 2-4 jaar. Zo sluit ons aanbod optimaal aan op de ontwikkeling uw kind.

 

Visie op dagopvang

Dagopvang maakt deel uit van een kindcentrum. Daar horen ook de buitenschoolse opvang (BSO) en basisonderwijs bij. Al onze locaties hebben een eigen visie op opvang en onderwijs. Dat noemen we het ‘pedagogisch concept’. per locatie verschillen.

Kijk bij onze locaties om te zien hoe de kindcentra zich van elkaar onderscheiden. Heeft u moeite een keuze te maken? Neem dan contact met ons op; wij helpen u graag het best bij u en uw kind passende kindcentrum te vinden!

 

Tarieven

U vindt de tarieven van Ons Kindbureau bij Tarieven.

We werken met vaste tijden per dagdeel. Wilt u weten wat er mogelijk is in flexibele opvang? Neem dan contact op met de klantendesk.

Onze tarieven zijn bruto prijzen. Als u werkt of studeert, komt u in aanmerking voor een inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Die wordt maandelijks door de Belastingdienst uitbetaald. Op www.toeslagen.nl maakt u een berekening van uw netto kosten en vraagt u de toeslag aan.

 

Plaatsingscriteria

  • We plaatsen aanmeldingen op volgorde van binnenkomst op onze lijst.
  • U kiest voor één kindcentrum; u kunt zich niet aanmelden bij meerdere kindcentra.
  • Baby’s zijn welkom vanaf acht weken oud welkom op de dagopvang.
  • Uw kind komt bij voorkeur minimaal twee dagdelen.
  • U heeft keuze uit 40 weken of 52 weken opvang per jaar.
  • Wie méér dagen opvang afneemt, gaat voor.
  • Wie hele dagen opvang afneemt, gaat voor op wie halve dagen opvang afneemt.

Het is belangrijk dat u eerst de aanmeldprocedure volgt. Uiterlijk vier maanden vóór de gevraagde ingangsdatum krijgt u van de administratie een opvangaanbod. Dit aanbod blijft twee weken geldig. Wanneer u het aanbod binnen twee weken ondertekend terugstuurt, ligt de plaatsing van uw kind vast. We bevestigen dit met een door Ons Kindbureau ondertekend contract.

 

Ruiltegoed of extra afnemen van dagdelen

Kinderen hebben gecontracteerde dagdelen voor de dagopvang en buitenschoolse opvang. Dit stimuleert de stabiliteit van de groepen, het kind voelt zich veilig en daarmee waarborgen we de pedagogische kwaliteit van de opvang.

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw kind niet kan komen, of dat u extra opvang nodig heeft op een andere dag dan de gecontracteerde dagdelen. De afmelding en aanvraag dient via een bestelling/aanvraag in de ouderapp gedaan te worden. U krijgt binnen 2 werkdagen een terugkoppeling op uw bestelling.

Bestelling/aanvragen worden niet meer op de groep behandelt. Indien u extra opvang wenst binnen 24 uur neem dan contact op met de manager van uw locatie, deze helpt u graag. Voor het gehele beleid klik hier.

Delen op social media