Tienzclub

Locatiemanager
Hélène Santegoeds
06-34 39 51 01

Chillen na een lange schooldag

Tienzclub is dé BSO voor (bijna) zelfstandige tieners; speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar. Een plek die uw kind voorbereidt op (of op gang helpt in) het voortgezet onderwijs. Waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven. Waar ze leeftijdsgenoten vinden. Kortom: een plek die bij ze past.

Tienzclub maakt geen onderdeel uit van een kindcentrum. Het is een extra opvanglocatie in de wijk, waar kinderen van elke basisschool, maar ook middelbare school welkom zijn.

 

Onze kindvisie

De Tienzclub is een echte landingsplek voor tieners. Een speciale plek, met alleen maar leeftijdsgenoten om hen heen. We bieden een ontspannen middag na een lange schooldag. Een moment voor jezelf of samen met vrienden om te kunnen chillen of spelen. Of te werken aan je schoolprestaties; zo ontwikkelen we een huiswerkbegeleidingsvorm die past bij de visie Tienzclub.

Op de Tienzclub is een veilige en vertrouwde sfeer. Er is duidelijkheid en structuur, zonder verstikkend te zijn. Ze kunnen bij ons zichzelf zijn, dit houden we aandachtig in de gaten. Voor buitensluiten en pesten is geen ruimte.

 

Wat maakt ons anders?

Tieners denken mee; De meningen van onze kinderen zijn belangrijk. We denken dan ook niet voor de kinderen maar mét de kinderen. Zij hebben inspraak in de regels en afspraken. Zo zorgen we er samen voor dat afspraken makkelijker na te leven zijn. Ook kunnen ze meedenken over de invulling van hun dag. Kinderparticipatie vinden wij belangrijk! Onze activiteiten sluiten zo perfect aan bij hun belevingswereld.

De medewerkers van Tienzclub zijn gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen in deze leeftijdscategorie. Zij houden rekening met de behoefte van tieners aan zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid, maar ook met hun behoefte aan emotionele begeleiding.

 

Goed om te weten

  • De Tienzclub bestaat uit maximaal 60 kindplaatsen.
  • We maken drie keer per week gebruik van de sportzaal van Windkracht5.
  • Zowel binnen als buiten kunnen de kinderen naar hartenlust spelen. Ook kunnen ze chillen in speciaal voor hen ingerichte ruimtes. Denk aan een multimediahoek, een chillruimte en speelplaats mét trampoline en voetbalveldje.
Delen op social media

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau