4 tot 14 jaar: Buitenschoolse opvang (BSO)

Gaat jouw kind naar de basisschool? Dan kun je gebruikmaken van de buitenschoolse opvang (BSO). Dat kan naar de BSO van het kindcentrum waar het ook op school zit.

Wij bieden drie vormen van buitenschoolse opvang aan:

  • Voorschoolse opvang (van 7.30-8.30 uur)
  • Naschoolse opvang (van 14.00-17.30 uur of van 14.00-18.30 uur)
  • Opvang in vakantieweken (van 7.30-18.30 uur of van 07.30-13.00 uur of van 13.00-18.30 uur)

Voor iedere vorm van opvang teken je een apart contract met Ons Kindbureau.

 

Pedagogisch concept per kindcentrum

De BSO is een integraal onderdeel van een kindcentrum. De pedagogische visie kan per locatie verschillen. Houd hier rekening mee bij het maken van uw keuze voor een opvanglocatie of basisschool. Twijfels of vragen? Neem dan contact met ons op. We adviseren je graag bij het maken van uw keuze.

Benieuwd naar de pedagogische visie van onze locaties? Kijk dan eens bij Locaties; hier vindt je ook de eigen websites van de kindcentra.

 

BSO in vakantieweken

Jaarlijks stellen we in overleg met de basisscholen de twaalf vakantieweken vast. Hiervoor kun je extra vakantieopvang kopen. Je hebt hierbij 2 keuzes: je kunt losse vakantiedagen kopen met een minimale afname van 55 uur (5 losse vakantiedagen) of kiezen voor een 48 weken contract. Hierbij krijg je per vaste BSO-middag 88 uur (8 dagen van 11 uur), aan vakantietegoed. Dit tegoed kun je dan flexibel inzetten tijdens schoolvakanties, schoolsluitings- en studiedagen.

 

Vakantie opvangdagen vastleggen

Heb je een vakantiecontract afgesloten? Dan kun je zes tot acht weken voor iedere schoolvakantie in de ouderapp aangeven op welke dagen je gebruik wilt maken van de vakantieopvang.

Is die inschrijftermijn voorbij? Dan is opvang alleen nog mogelijk als er plaatsen in de groep over zijn. Neem hiervoor contact op met de klantendesk.

 

Buitenschoolse opvang op studiedagen en vrije dagen van het onderwijs

Zijn er buiten de twaalf vakantieweken studie- of vrije dagen van het onderwijs? Dan kun je extra opvang kopen voor de ochtend (8.30-14.00). Bij Tarieven vindt je meer informatie over de prijzen.

 

Tarieven

De tarieven van Ons Kindbureau vindt je terug bij Tarieven. We werken met vaste tijden per dagdeel.

Onze tarieven zijn bruto prijzen. Als je werkt of studeert, kom je in aanmerking voor een inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Die wordt maandelijks door de Belastingdienst uitbetaald. Op www.toeslagen.nl kun je een berekening van jouw netto kosten maken en vraag je de toeslag aan.

 

Plaatsingscriteria

  • De buitenschoolse opvang is alleen toegankelijk voor kinderen die ook naar de basisschool van het kindcentrum gaan.
  • Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar bieden we Tienzclub. Dit is een BSO waar kinderen uit de hele wijk welkom zijn, ongeacht naar welke school zij gaan.
  • Een groep bestaat (wettelijk) uit maximaal 20 kinderen, met twee pedagogisch medewerkers.

Het is belangrijk dat je eerst de aanmeldprocedure volgt. Uiterlijk vier maanden vóór de gevraagde ingangsdatum krijg je van de administratie een opvangaanbod. Dit aanbod blijft twee weken geldig. Wanneer je het aanbod binnen twee weken ondertekend terugstuurt, ligt de plaatsing van jouw kind vast. We bevestigen dit met een door Ons Kindbureau ondertekend contract.

 

Ruiltegoed of extra afnemen van dagdelen

Kinderen hebben gecontracteerde dagdelen voor de dagopvang en buitenschoolse opvang. Dit stimuleert de stabiliteit van de groepen, het kind voelt zich veilig en daarmee waarborgen we de pedagogische kwaliteit van de opvang.

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw kind niet kan komen, of dat je extra opvang nodig hebt op een andere dag dan de gecontracteerde dagdelen. De afmelding en aanvraag dient via een bestelling/aanvraag in de ouderapp gedaan te worden.

Delen op social media

Volg ons op sociale media!

Volg ons via sociale media en kom te weten wat er bij ons leeft en speelt!

Kind gebonden informatie ontvang je via Mijn Kindbureau