10+ jaar: Tienzclub

Zoekt jouw tiener meer uitdaging op de BSO? Kom naar de Tienzclub. Dé BSO voor (bijna) zelfstandige tieners.

Tienzclub biedt buitenschoolse opvang voor kinderen vanaf 10 jaar. Zij kunnen hier ‘chillen’, spelen, koken, gamen of aan de slag in het techniek- of kunstatelier. Naast het vaste aanbod kunnen ze verschillende workshops volgen.

We gaan natuurlijk ook naar buiten: wandelend en fietsend ontdekken we de wijk. We spelen een voetbalwedstrijd of potje levend Stratego, gaan schat zoeken met een GPS of bouwen hutten op de zandverstuiving. En wie weet fietsen we bij mooi weer naar de stad om een terrasje te pakken!

 

Een eigen locatie

Tienzclub maakt geen onderdeel uit van een kindcentrum. Het is een extra opvanglocatie in de wijk, waar kinderen van elke basis- maar ook middelbare school welkom zijn.

Een plek die ze voorbereidt op (of op gang helpt in) het voortgezet onderwijs, door een grotere mate van zelfstandigheid te bieden. Waar ruimte is voor eigen ideeën en initiatieven. Waar ze leeftijdsgenoten vinden. Kortom: een plek die bij ze past.

 

Bereikbaarheid

Wij zijn iedere dag vanaf 13:30 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 073-851 11 51.

 

Tienzclub in vakantieweken

Jaarlijks stellen we in overleg met de basisscholen de twaalf vakantieweken vast. Je kunt hiervoor extra vakantieopvang kopen. Je hebt hierbij 2 keuzes. Je kunt losse vakantiedagen kopen met een minimale afname van 55 uur (5 losse vakantiedagen) of kiezen voor een 48 weken contract. Hierbij krijg je per vaste BSO-middag 88 uur (8 dagen van 11 uur), aan vakantietegoed. Dit tegoed kun je flexibel inzetten tijdens schoolvakanties, schoolsluitings- en studiedagen.

 

Vakantie opvangdagen vastleggen

Heb je een vakantiecontract afgesloten? Dan kun je zes tot acht weken voor iedere schoolvakantie aangeven op welke dagen je gebruik wilt maken van de vakantieopvang. Dit doet je via het Aanmeldformulier. Is die inschrijftermijn voorbij? Dan is opvang alleen nog mogelijk als er plaatsen in de groep over zijn. Neem hiervoor contact op met de klantendesk.

 

Opvang op studiedagen en vrije dagen van het onderwijs

Zijn er buiten de twaalf vakantieweken studie- of vrije dagen van het onderwijs? Dan kun je extra opvang kopen voor de ochtend (8.30-14.00) of vakantietegoed inzetten bij een 48 weken contract. Bij Tarieven vindt je meer informatie over de prijzen.

 

Tarieven

Je vindt de tarieven van Ons Kindbureau in bij Tarieven. De tijden per dagdeel stellen we in overleg met de ouders vast.

Onze tarieven zijn bruto prijzen. Als je werkt of studeert, kom je in aanmerking voor een inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Die wordt maandelijks door de Belastingdienst uitbetaald. Op www.toeslagen.nl maak je een berekening van jouw netto kosten en vraag je de toeslag aan.

 

Plaatsingscriteria
  • De Tienzclub is uitsluitend voor kinderen van 10 tot 14 jaar, dus vanaf groep 7 van het basisonderwijs.
  • De Tienzclub biedt uitsluitend naschoolse opvang en opvang op vakantiedagen, geen voorschoolse opvang.
  • Een groep bestaat (wettelijk) uit maximaal 24 kinderen, met twee pedagogisch medewerkers.

Het is belangrijk dat je eerst de aanmeldprocedure volgt. Uiterlijk vier maanden vóór de gevraagde ingangsdatum krijg je van de administratie een opvangaanbod. Dit aanbod blijft twee weken geldig. Wanneer je het aanbod binnen twee weken ondertekend terugstuurt, ligt de plaatsing van jouw kind vast. We bevestigen dit met een door Ons Kindbureau ondertekend contract.

 

Ruiltegoed of extra afnemen van dagdelen

Kinderen hebben gecontracteerde dagdelen voor de dagopvang en buitenschoolse opvang. Dit stimuleert de stabiliteit van de groepen, het kind voelt zich veilig en daarmee waarborgen we de pedagogische kwaliteit van de opvang.

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw kind niet kan komen, of dat je extra opvang nodig hebt op een andere dag dan de gecontracteerde dagdelen. De afmelding en aanvraag dient via een bestelling/aanvraag in de ouderapp gedaan te worden.

Delen op social media

Volg ons op sociale media!

Volg ons via sociale media en kom te weten wat er bij ons leeft en speelt!

Kind gebonden informatie ontvang je via Mijn Kindbureau