2,5 tot 4 jaar: Peuter­arrangement

Is uw kind tussen de 2,5 en 4 jaar oud? Dan komt u in aanmerking voor onze peuterarrangementen. De peuterarrangementen van onze kindcentra bestaan uit twee dagdelen.

Doorgaande ontwikkelingslijn

Omdat wij uw kind een doorgaande ontwikkelingslijn bieden, kiest u niet alleen voor een peuterarrangement locatie maar ook direct voor de basisschool waar uw kind vanaf zijn / haar vierde jaar heen zal gaan. Houd dan ook bij de keuze van het peuterarrangement rekening met het pedagogisch concept van dat kindcentrum. Welke dat is, ziet u bij de verschillende locaties. Heeft u advies nodig bij uw keuze? Neem vooral contact met ons op, de medewerkers van Ons Kindbureau helpen u graag!

 

Tarieven

U vindt de tarieven van Ons Kindbureau bij Tarieven.

We werken met vaste tijden per dagdeel. Wilt u weten wat er mogelijk is in flexibele opvang? Neem dan contact op met de klantendesk.

Onze tarieven zijn bruto prijzen. Als u werkt of studeert, komt u in aanmerking voor een inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Die wordt maandelijks door de Belastingdienst uitbetaald. Op www.toeslagen.nl maakt u een berekening van uw netto kosten en vraagt u de toeslag aan.

Maakt u gebruik van de peuterarrangementen en komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag? Dn krijgt u subsidie van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Om hiervoor in aanmerking te komen, vult u het formulier Verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag in.

 

Plaatsingscriteria

  • We plaatsen aanmeldingen op volgorde van binnenkomst op onze lijst.
  • U kiest voor één kindcentrum; u kunt zich niet aanmelden bij meerdere kindcentra.
  • Peuters zijn welkom vanaf 2,5 tot 4 jaar.
  • Een peuterarrangement bestaat uit een combinatie van twee dagdelen.
  • Heeft uw kind een medisch/sociale indicatie? Dan is het in overleg mogelijk eerder te starten of meerdere dagdelen af te nemen.

Het is belangrijk dat u eerst de aanmeldprocedure volgt. Uiterlijk vier maanden vóór de gevraagde ingangsdatum krijgt u van de administratie een opvangaanbod. Dit aanbod blijft twee weken geldig. Wanneer u het aanbod binnen twee weken ondertekend terugstuurt, ligt de plaatsing van uw kind vast. We bevestigen dit met een door Ons Kindbureau ondertekend contract.

 

Ruiltegoed of extra afnemen van dagdelen

Kinderen hebben gecontracteerde dagdelen voor de dagopvang en buitenschoolse opvang. Dit stimuleert de stabiliteit van de groepen, het kind voelt zich veilig en daarmee waarborgen we de pedagogische kwaliteit van de opvang.

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw kind niet kan komen, of dat u extra opvang nodig heeft op een andere dag dan de gecontracteerde dagdelen. De afmelding en aanvraag dient via een bestelling/aanvraag in de ouderapp gedaan te worden.

Delen op social media

Volg ons op sociale media!

Volg ons via sociale media en kom te weten wat er bij ons leeft en speelt!

Kind gebonden informatie ontvang je via Mijn Kindbureau