2,5 tot 4 jaar Peuteropvang

Onze peuteropvang (peuterarrangement) bestaat uit minimaal twee dagdelen in het kindcentrum waar je kind straks ook naar de basisschool gaat. Voor een fijne, soepele overstap!

Doorgaande ontwikkelingslijn

Onze peuteropvang is gevestigd in een kindcentrum, samen met de basisschool. Zo creëren we een doorgaande ontwikkelingslijn en ziet je kind jarenlang dezelfde, vertrouwde gezichten. Je kiest dus niet alleen voor een locatie voor het peuterarrangement, maar ook direct voor de basisschool waar jouw kind vanaf het vierde jaar naartoe gaat. Spreekt ook het pedagogisch concept van dat kindcentrum je aan? Welke dat is, zie je bij de verschillende locaties. Advies nodig? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

Tarieven

Je vindt de tarieven van Ons Kindbureau bij Tarieven. We werken met vaste tijden per dagdeel.

Onze tarieven zijn bruto prijzen. Als je werkt of studeert, kom je in aanmerking voor een inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Die wordt maandelijks door de Belastingdienst uitbetaald. Met onze rekenhulp of op www.toeslagen.nl maak je een berekening van je netto kosten. Bij laatstgenoemde kan je meteen de toeslag aanvragen.

Maak je gebruik van de peuterarrangementen en kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag? Dan krijg je subsidie van de gemeente ‘s-Hertogenbosch (VE-indicatie). Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Wil je hierover meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Op locatie de Vlechter kun je geen gebruik maken van peuteropvang met VE-indicatie.

Plaatsingscriteria

  • Je kiest voor één kindcentrum. Bij je aanvraag kun je meer opties aangeven.
  • Peuters zijn welkom van 2,5 tot 4 jaar.
  • Een peuterarrangement bestaat uit een combinatie van twee dagdelen.
  • Heeft jouw kind een medische en/of sociale indicatie? Dan is het in overleg mogelijk eerder te starten of meerdere dagdelen af te nemen.

Ruilen of extra afnemen van dagdelen

Ieder kind komt de afgesproken, vaste dagdelen naar de dagopvang. Zo blijven de groepen zoveel mogelijk hetzelfde. Dit geeft kinderen een veilig gevoel, wat een voorwaarde is voor de pedagogische kwaliteit van onze opvang.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je kind een keer niet kan komen. Deze afmelding of aanvraag doe je in de ouderapp. Peuterarrangement is uitgesloten van ruilen of extra opvang.

Delen op social media

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau