2,5 tot 4 jaar: Peuter­arrangement

Is jouw kind tussen de 2,5 en 4 jaar oud? Dan komt je in aanmerking voor onze peuterarrangementen. De peuterarrangementen van onze kindcentra bestaan uit twee dagdelen.

Doorgaande ontwikkelingslijn

Omdat wij jouw kind een doorgaande ontwikkelingslijn bieden, kies je niet alleen voor een peuterarrangement locatie maar ook direct voor de basisschool waar jouw kind vanaf zijn / haar vierde jaar heen zal gaan. Houd dan ook bij de keuze van het peuterarrangement rekening met het pedagogisch concept van dat kindcentrum. Welke dat is, zie je bij de verschillende locaties. Advies nodig? Neem vooral contact met ons op, de medewerkers van Ons Kindbureau helpen je graag!

 

Tarieven

Je vindt de tarieven van Ons Kindbureau bij Tarieven. We werken met vaste tijden per dagdeel.

Onze tarieven zijn bruto prijzen. Als je werkt of studeert, kom je in aanmerking voor een inkomensafhankelijke kinderopvangtoeslag. Die wordt maandelijks door de Belastingdienst uitbetaald. Op www.toeslagen.nl kun je een berekening van je netto kosten maken en vraag je de toeslag aan.

Maak je gebruik van de peuterarrangementen en kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag? Dan krijg je subsidie van de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Deze bijdrage is inkomensafhankelijk. Om hiervoor in aanmerking te komen, vul je het formulier Verklaring geen recht op kinderopvangtoeslag in.

 

Plaatsingscriteria

  • Je kiest voor één kindcentrum; daarnaast kun je optionele kindcentra toevoegen bij je aanvraag.
  • Peuters zijn welkom vanaf 2,5 tot 4 jaar.
  • Een peuterarrangement bestaat uit een combinatie van twee dagdelen.
  • Heeft jouw kind een medisch/sociale indicatie? Dan is het in overleg mogelijk eerder te starten of meerdere dagdelen af te nemen.

Het is belangrijk dat je eerst de aanmeldprocedure volgt. Uiterlijk vier maanden vóór de gevraagde ingangsdatum krijg je van de administratie een opvangaanbod. Dit aanbod blijft twee weken geldig. Wanneer je het aanbod binnen twee weken ondertekend terugstuurt, ligt de plaatsing van jouw kind vast. We bevestigen dit met een door Ons Kindbureau ondertekend contract.

 

Ruiltegoed of extra afnemen van dagdelen

Kinderen hebben gecontracteerde dagdelen voor de dagopvang en buitenschoolse opvang. Dit stimuleert de stabiliteit van de groepen, het kind voelt zich veilig en daarmee waarborgen we de pedagogische kwaliteit van de opvang.

Het kan natuurlijk voorkomen dat jouw kind niet kan komen, of dat je extra opvang nodig hebt op een andere dag dan de gecontracteerde dagdelen. De afmelding en aanvraag dient via een bestelling/aanvraag in de ouderapp gedaan te worden.

Delen op social media

Volg ons op sociale media!

Volg ons via sociale media en kom te weten wat er bij ons leeft en speelt!

Kind gebonden informatie ontvang je via Mijn Kindbureau