KC De Hoven

Clustermanager
Jessica van Herwaarden
 
Meewerkend leidinggevende BSO
Patrick Radstok
06-18 40 59 90
Meewerkend leidinggevende opvang
Lindsey van Eijndhoven
06-34 56 93 66

Ontwikkel jezelf en groei samen 

Bij Kindcentrum De Hoven zijn opvang en onderwijs één. Samen vormen wij een levendige speel- en leeromgeving, waar kinderen zich jarenlang thuis voelen. Eén pand, één visie. Centraal gelegen in de jonge wijk De Groote Wielen, is KC De Hoven altijd dichtbij. Voor kinderen én hun ouders.  

Kindvisie 

Natuurlijk is ons uitgangspunt dat ieder kind zichzelf kan zijn. En zich prettig bij ons voelt. Wat is daarvoor nodig? Dat stemmen we samen af. Kind, ouders, school en opvang. Binnen ons kindcentrum staan veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid centraal. Voor iedereen. Zo creëren we een plek waar kinderen optimaal tot hun recht komen. In plaats van regels hebben we het met de kinderen liever over verwachtingen: wat mogen we van elkaar verwachten? Duidelijk, warm en oprecht, met voldoende structuur én vrijheid. 

Wat maakt ons anders 

Niemand kan dat beter vertellen dan onze twee vrolijke kindermascottes Loe en Loes. Op platen door het hele pand vertelt dit vrolijke duo meer over ons kindcentrum en onze verwachtingen. En soms stellen zij vragen. Of brengen ze je op een leuk idee. 

Voor onze baby’s en peuters hebben we een veilig en beschermd dakterras. Ook is er een enorme inpandige gymzaal -zó tof als de discolampen aan zijn!- een kunstatelier en een eigen theater. Via Bordfolio kiezen de kinderen van de BSO bij welke activiteiten ze willen aansluiten. Meedoen aan de escaperoom of liever rollend door de wijk op step of skeelers? 

 

‘Ik zou wel een dag mijn broertje willen zijn. Dan kon ik terug naar de opvang!’ Pleun 5 jaar 

 

Goed en leuk om te weten 

  • Eigen buitenspeelplein op het dakterras voor de dreumes en baby’s. 
  • De peuters hebben hun eigen buitenspeelplein op de begane grond. 
  • De wadi en het grote speelplein zijn het domein van de BSO. 
  • Grote gymzaal met volop ruimte voor sport en spel. 
  • Vieren doen we samen. In onze centrale hal. 
  • Ook de bibliotheek vind je bij ons.

Welkom bij Kindcentrum De Hoven 

Terwijl op de knusse binnenpleinen op iedere verdieping van alles te beleven valt, is en blijft buiten favoriet. Weer of geen weer. Het is vaste prik: Thijs, Mila en Emma zijn als eerste bij het hockeyveldje naast ons pand. Even later speelt een hele groep kinderen in de wadi een soort zelfverzonnen trefbal.  

 

Delen op social media

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau