KC De Groote Wielen

Clustermanager
Esther van Doremaele
Meewerkend leidinggevende
Mariëlle Govers-Schellings
06-38162601

Waar bijzonder gewoon wordt

Als je maar lang genoeg jezelf blijft, word je vanzelf bijzonder. Door dicht bij jezelf te blijven kom je ook dichter bij de ander.

Doorgaande leerlijn

In kindcentrum de Groote Wielen werken opvang en onderwijs als één team samen. Dat merk je aan de doorgaande (leer)lijnen (van 0 tot 12) en de natuurlijke doorstroom voor de kinderen. We bieden de kernvakken in alle groepen op een traditionele manier aan. De zaak- en creatieve vakken bieden we, binnen een thema, meer vrij en onderzoekend aan (in de middag en op de BSO). Hierdoor worden verschillende manieren van spelend en ontdekkend leren bij alle kinderen geprikkeld en ontwikkeld. Op de Groote Wielen kan iedereen zichzelf zijn. Kinderen, team én ouders worden gezien, gewaardeerd en daardoor geraakt.

Doorstroom

We kijken in de doorstroom echt naar het kind en hebben alle randvoorwaarden zo neergezet dat kinderen op een natuurlijke wijze doorstromen van baby naar dreumes naar peuter naar kleuter. Hierdoor zitten kinderen ook veel lekkerder in hun vel en merk je dat zij minder last hebben van overgangen naar een volgende groep of zelfs naar school en BSO.

Samen 

In kindcentrum de Groote Wielen komen traditioneel onderwijs en onderzoekend leren op een natuurlijke manier samen.

Waardes  

Verbindend – Gedreven – Energiek – Voorspelbaar – Positief

KC De Groote Wielen 11

Delen op social media
Reacties
Collega KC De Groote Wielen

Ik, Jolanda van de Ven ben al ruim 13 jaar werkzaam bij Ons Kindbureau op locatie Kindcentrum De Groote Wielen. In het kort wil ik jullie meenemen waarom ik al zoveel jaren met veel plezier en passie mijn werk doe. Afgelopen jaren hebben er veel positieve ontwikkelingen plaatsgevonden binnen Ons Kindbureau. Er is meer aandacht voor de medewerker, de professionals worden in hun kracht gezet, je mag over veel dingen meedenken en we worden gezien en gewaardeerd. Dit wordt door mijn manager ook regelmatig benoemd en uitgesproken. Regelmatig worden er bijscholingen aangeboden en zo kunnen we up-to-date blijven in onze branche. Door de fijne werksfeer kunnen wij meer stralen en dit brengen we over naar de kinderen zodat de kinderen ook met veel plezier bij ons komen spelen. Op dit moment hebben we een vast team en dat op elkaar is ingespeeld. Ook beschikken we over een pedagogisch coach die we altijd kunnen benaderen voor advies. Het grote voordeel van werken in een kindcentrum is dat de lijntjes erg kort zijn en dat de overgang van opvang naar school klein is. Ook de lijntjes binnen Ons Kindbureau zijn kort. Iedereen is gemakkelijk benaderbaar en je kunt bij iedereen terecht. Dit geeft een vertrouwd en fijn gevoel. Nu jullie dit zo gelezen hebben, snappen jullie waarom ik al zolang bij Ons Kindbureau werk.

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau