KC De Groote Wielen

Clustermanager
Esther van Doremaele
 
Meewerkend leidinggevende
Mariëlle Govers-Schellings
(zwangerschapsverlof)
Meewerkend leidinggevende
Wendie Spierenburg
06-43 61 17 64 (vervanging)

Waar gewoon bijzonder wordt 

Aan de kade langs het strand van de Groote Wielen staat het stoere, oranje pand met de naam Windkracht 5. Als stevig baken in de baai van Rosmalen. Aan de rechterzijde is de ingang naar Kindcentrum De Groote Wielen. Een van de weinige kindcentra in de wijdse omtrek waar ‘gewoon’ is opgetild naar een voor kinderen en hun ouders buitengewoon niveau.  

Kindvisie 

‘Gewoon’ is tegenwoordig niet meer zo gewoon. Gewoon jezelf te blijven in tijden van voortdurende verandering, is voor kinderen een hele kunst. Daarom koestert KC De Groote Wielen wat is, met behoud van wat al jaren betekenisvol is voor opgroeiende kinderen. De Groote Wielen biedt veiligheid en structuur. Dit maakt ons een solide kindcentrum, dat ieder kind een stevige basis voor het leven biedt.  

 Wat maakt ons anders 

Praktische kaders zoals een vast dagritme brengen structuur aan in de dag. Dat geeft kinderen duidelijkheid over zowel vrijheid als grenzen. Juist door afbakening creëer je een veilige basis en dit is een voorwaarde voor kinderen om zich te kunnen ontwikkelen. Deze benadering maakt KC De Groote Wielen anders. Modern, stabiel en gedegen. 

 

‘We hebben een atelier, waar je zelfs je eigen kleren kan maken. Dat vind ik leuk!’ Lola, 9 jaar

 

Goed om te weten 

  • De oudere peuters gaan bij ons wekelijks een uur naar school, fijn om zo te kunnen wennen! 
  • Ons Atelier is een creatieve werkplaats, met megaveel materialen en zelfs een keramiekoven. 
  • Het strand is onze voortuin voor activiteiten met oudere bso’ers. 
  • Wij bewonen ons avontuurlijke pand samen met Kindcentrum Wittering.nl 
  • Ken je onze Vindselkast al? 

 

Welkom bij Kindcentrum De Groote Wielen 

Auto’s, vrachtwagens, tractoren en een brandweerauto. Op de gang, op de knieën, in opperste concentratie en totale opwinding zijn twee vrienden en een vriendin midden in een verkeerschaos beland. Dat is serieus geen kinderspel. In het bso-lokaal ernaast klimt Isa met haar lievelingsboek het trapje op van het houten speelhuis. Even lezen. Lekker rustig. 

KC De Groote Wielen 11

Delen op social media
Reacties
Collega KC De Groote Wielen

Ik, Jolanda van de Ven ben al ruim 13 jaar werkzaam bij Ons Kindbureau op locatie Kindcentrum De Groote Wielen. In het kort wil ik jullie meenemen waarom ik al zoveel jaren met veel plezier en passie mijn werk doe. Afgelopen jaren hebben er veel positieve ontwikkelingen plaatsgevonden binnen Ons Kindbureau. Er is meer aandacht voor de medewerker, de professionals worden in hun kracht gezet, je mag over veel dingen meedenken en we worden gezien en gewaardeerd. Dit wordt door mijn manager ook regelmatig benoemd en uitgesproken. Regelmatig worden er bijscholingen aangeboden en zo kunnen we up-to-date blijven in onze branche. Door de fijne werksfeer kunnen wij meer stralen en dit brengen we over naar de kinderen zodat de kinderen ook met veel plezier bij ons komen spelen. Op dit moment hebben we een vast team en dat op elkaar is ingespeeld. Ook beschikken we over een pedagogisch coach die we altijd kunnen benaderen voor advies. Het grote voordeel van werken in een kindcentrum is dat de lijntjes erg kort zijn en dat de overgang van opvang naar school klein is. Ook de lijntjes binnen Ons Kindbureau zijn kort. Iedereen is gemakkelijk benaderbaar en je kunt bij iedereen terecht. Dit geeft een vertrouwd en fijn gevoel. Nu jullie dit zo gelezen hebben, snappen jullie waarom ik al zolang bij Ons Kindbureau werk.

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau