KC De Vlechter

Clustermanager
Jessica van Herwaarden
Meewerkend leidinggevende
Marja Thur 06-34569368

Ontwikkeling van A tot Z

Elk kind verdient een plek om helemaal tot bloei te komen. Een fijne en veilige omgeving, waar ruimte is voor uitdaging en avontuur. Maar ook voor rust en structuur. Bij kindcentrum De Vlechter komt alles samen; vervlochten om uit elk kind het beste te halen. We zijn gastvrij, groen en gezond.

We creëren een sfeer waar we ons allemaal thuis voelen. En wij onderscheiden ons door onze vergevorderde onderlinge samenwerking tussen opvang en onderwijs. Van de allerkleinsten tot bijna-brugklassers; De Vlechter biedt optimale begeleiding in opgroeien en leren!

 

Samen Leren

Samen met ouders halen we het beste in ieder kind naar boven. Dit doen we in een betekenisvolle, uitdagende omgeving waarin we van elkaar en met elkaar leren. Het allerbelangrijkste is dat onze kinderen met plezier naar het kindcentrum gaan en zich veilig voelen. Dan kunnen zij zich optimaal ontwikkelen.

Kindcentrum De Vlechter geeft kinderen de ruimte om zich optimaal te ontplooien in een prettige, positieve en veilige leeromgeving. Op die manier ontwikkelen kinderen kennis, vaardigheden en de juiste houding om goed te kunnen functioneren in de samenleving. Verantwoordelijkheid nemen, samen leren, respectvolle omgang en zelfstandig werken zijn onze kernwaarden.

 

Waar wij voor gaan

  • Groen & gezond: wie lekker in zijn vel zit, leert makkelijker. Daarom besteden we veel aandacht aan gezond leven. Spelen op het natuurlijke plein, vol klimbomen, keien, zand en water.
  • Veilig & vertrouwd: kinderen moeten zich veilig voelen op een vertrouwde plek. We gaan respectvol met elkaar om en alle kinderen leren om samen conflicten op te lossen.
  • Gastvrij & gezien: We zijn misschien wel het meest gastvrije kindcentrum van de omgeving. En ieder kind wordt ‘gezien’; we hebben oog voor ieders unieke talenten en behoeften.

Goed om te weten

  • Het team van De Vlechter is een klein team.
  • Sommige teamleden hebben taken in zowel onderwijs als opvang. Daardoor is er veel samenhang.
  • Het kindcentrum bestaat uit twee onderwijs units en twee opvang groepen: leerunit onderbouw, leerunit bovenbouw, de buitenschoolse opvang en de verticale groep met het Peuterarrangement.
  • De units bestaan uit een aantal zogenoemde ‘thuisgroepen’. Hierin zitten kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar. De verticale groep van de opvang is voor de leeftijd van 0 tot 4 jaar.
  • Ieder kind zit in een eigen thuisgroep met vaste medewerkers. Dit biedt de kinderen veiligheid en houvast.
Delen op social media

Volg ons op social media

Voor de mooiste kindavonturen, rake verhalen en natuurlijk de laatste nieuwtjes.

Voor jouw kindinfo ga je naar Mijn Kindbureau